top of page
Caută

Alergare Montana Poiana Marului!

Putine locuri din lume se masoara, in frumusete si mister cu tara lui Scorilo. De aici, de pe colinele nord-vestice ale Muntilor Tarcu, din Poiana Marului si Valea Bistrei, si-a inceput Scorilo opera de reunificare a statului dac. Un tinut care, conform traditiei populare, s-a dezvoltat sub influenta vechiului Kogaionon, muntele sacru al dacilor, identificat a fi varful Gugu din Muntii Godeanu.

In tara lui Scorilo, ce se suprapune, in buna parte, peste tara gugulanilor, arata istoria Romanilor, spiritul de demintate si de libertate a lui Scorilo si al fiului sau, regele-erou al Dacie, Decebal(87-106), a dainuit mereu.


In mintea oricarui alergator ia nastere ideea sa paraseasca traseele clasice si sa diversifice cu alergare montana.

Probabil ca acelasi gand te tenteaza si pe tine. Sa renunti la asfalt si la piste amenajate, sa lasi in urma betonul oraselor si poluarea. Sa evadezi vreme de cateva ore si doar pentru a-ti umple plamanii de aer curat si corpul de sanatate.

Insa activitatea descrie mai mult decat o cursa pe poteci, poate la umbra darnica a copacilor, in adierea blanda a vantului sau a soarelui.


33 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Recenzie:

تعليقات


bottom of page